ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  


آخرین نقدها
نام ارسال کننده : فیروزه سمیعی
درودتان باد جناب استاد پور حفیظ فرهیخته ی گرامی 🌞 - به دیده ی لطف مهر می خوانید مهربان 🌺🍃🌹🍀    ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : پروین برهان شهرضایی
   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : حفیظ ( بستا) پورحفیظ
   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : حفیظ ( بستا) پورحفیظ
درودها بانوی فرهنگ و ادب استاد سمیعی⁦🙏🏻⁩⁦🙏🏻⁩⁦🙏🏻⁩⁦🙏🏻⁩🌹🌹🌹🌹 - بسیار زیبا می‌سرایید و مخاط   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : حفیظ ( بستا) پورحفیظ
بانو جاویدنیا درودها!🌹🌹🌹🌹 - بسیارزیبا ودلنشین بود،تقریبن غزل عاشقانه درحرمش ازاین حقیر هم همچن   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : کریم شاهزاده رحیمی
سلام بر شما - واقعا تا گفتن شعر سپیدی اینچنین - رگ به رگ می گردد آدم را کمر تا آستین - هرچند    ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : کریم شاهزاده رحیمی
سلام بر شما، گاهی فاصله است میان رئالیسم ادبی و دنیای واقعی، شعرتان زیبا بود اما شاید ضروری ترین نیا   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : کریم شاهزاده رحیمی
سلام بر شما - بله اگر از نظر وزنی در نظر بگیرید درو و از باید پشت سر هم و به شکل (دوراز) خونده ب   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : علیرضا حکیم
   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : پروین برهان شهرضایی
   ....    لینک شعر مورد نظر


آرشیو کامل



Share



آمدی

ردالقافیه
خنده بر لب‌خندِ لب‌هایت حسادت می‌کند
هر گُلی را حسنِ زیبایت خجالت می‌کند

آمدی دنیای من غرق خوشی کردی چنان
که خوشی خود بر خوشی‌هایم حسادت می‌کند

بس‌که شادم نیست یادم مومن‌ام یا آتئیست
بس‌که خوشحال‌ام دلم شوقِ عبادت می‌کند

آمدی دل را رهانیدی ز چنگِ درد و غم
جای گریه دل دگر بر خنده عادت می‌کند

ردِ پای غم نخواهی یافت اندر چهره‌ام
اشکِ چشمم هم ز شادی‌ها روایت می‌کند

آمدی فصل جدایی شد تمام و نای نی
بعد از این از آشنایی‌ها حکایت می‌کند
میرویس هروی
کلمات کلیدی این مطلب :  شعر ، کلاسیک ، غزل ، دفترِ نابینایی در تاریکی ، آمدی. ،

موضوعات :  عاشقانه و عارفانه ،

   تاریخ ارسال  :   1400/10/20 در ساعت : 8:32:59   |  تعداد مشاهده این شعر :  297


کسانی که این شعر را می پسندند :

ارسال نقد و نظر برای اعضا

   
ارسال نظر برای غیر اعضا







متن های ارسالی برای "نقد" توسط دارنده دفتر شعر قابل مشاهده و تایید نخواهد بود و تنها توسط مسئول بخش نقدها بررسی و تایید خواهند شد. در صورتی که میخواهید نظری را خصوصی برای صاحب اثر ارسال کنید از بخش نظرات استفاده بفرمایید.

عباس خوش عمل کاشانی
1400/10/20 در ساعت : 11:32:29
میرویس هروی صاحب ، فی نفسه شاعر است و شاعر خوبی هم است.انتقاد کلی من به او تطویل کلام و کاربرد لغات و اصطلاحات مهجور است که نو شدن زبان را خصم خونی است.
میرویس عزیز. لالا جان!جسارتآ مصراعهای ذیل را نگاهی بیفکنید.بخصوص مصراع دوم را .آتئیست کلمه ای بیگانه است و در شعر فارسی خوش نمی نشنید ؛ بخصوص که کلمه ای متواتر نیست که بگوییم از فرط کاربرد استفاده از آن در شعر فارسی بلااشکال است.البته در این مصراع «کافرم» هم می شود به کار برد اما «م» ضمیر زیاد می نماید و از حسن کلام می کاهد ؛ اگر نگوییم غلط است.....واما:
که خوشی هم بر خوشی هایم حسادت می کند....«هم» جاگیر «خود» شد.
بس که شادم نیست یادم مؤمنم یا اهل کفر....شرحش رفت.
آمدی دل را رها کردی ز چنگ درد و غم ....«رها کردی»به نظرم زیباتر از «رهانیدی» است.
ردّ پای غم نخواهد دید دیگر چهره ام .....بدین نحود هم «اندر» نازیبا حذف می شود و هم «یافت» تقریبآ نازیبا وهم اینکه از حیث معنوی بهتر می نماید....
میرویس هروی
1400/10/25 در ساعت : 7:39:52
سلام و درود مهربان!
سپاس‌گزارم که وقت گذاشتید و خواندید و نظر بسیار بسیار نیک و ارزشمند نگاشتید؛ ضمنِ این‌که دوست دارم در موردِ سیاه‌خط‌های دیگرم نیز نظر شما را داشته باشم، در موردِ این نقدِ‌تان تاجایی موافق نیستم:
۱- آتئیست نامِ یک نگرش یا می‌توان گفت نام یک باور، عقیده و یا نام یک دین‌است؛ برابرِ فارسیِ آتئیست واژه‌ی کافر نیست، و برعلاوه واژه‌ی کافر نیز فارسی نیست، عربی است. برابرِ عربیِ واژه‌ی آتئیست "ملعد" است که در گذشته‌ها بسیار پُر کاربرد بود اما اکنون عرب‌ها نیز واژه‌ی آتئیست را بیش‌تر بکار می‌برند. برابرِ فارسیِ آتئیست بگونه‌ی مشخص وجود ندارد و فارسی‌زبانان برای بیانِ هدف بیش‌تر از عبارتِ "خدا نابابور" کار می‌گیرند که تعریفی برای واژه‌ی آتئیست‌است نه برابرِ فارسی آن، واژه‌ی آتئیست امروزه هم در زبانِ فارسی و هم در سایر زبان‌های زنده‌ی دنیا مروج‌است و اگر آن‌را به عنوان یک نگرش، مکتب، باور و دین در ردیفِ اسلام، یهود، هندوهیزم و... ببینیم نیاز به فارسی‌سازی و یا برگردان آن به زبان‌های دیگر نیست.

۲- کاربردِ "هم" در جای "خود" را نیز به سبب تاکیدی که در واژه‌ی "خود" وجود دارد و هدفم را مشخص‌تر و محکم‌تر بیان می‌کند پذیرفته نمی‌توانم.

۳- کاربردِ عبارتِ "رها کردی" در جای "رهانیدی" را به سبب این‌که "رهانیدی" واژه‌ی مستقل(فعلِ متعدی) است و نیاز به "کردی(فعلِ کمکی)" ندارد؛ پذیرفته نمی‌توانم.

۴- ضمنِ این‌که نمی‌پذیرم واژه‌ی "یافت" نازیبا است؛ و می‌پذیرم که "اندر" امروزه چندان کاربرد ندارد و اگر "اندر" از مصراع حذف شود خوب‌تر خواهد شد، برای حفظِ معنیِ که مقصودم است این "ردِ پای غم نخواهد دید دیگر چهره‌ام" خوشه‌ی پیشنهادی شما را پذیرفته نمی‌توانم چون در مصراعی‌که من نوشتم تاکیدِ بیش‌تر وجود دارد بسیار موارد وجود دارد که قابل دید نیست ولی می‌توانیم بیابیم‌شان؛ به این سبب با کاربردِ "یافت" برای مخاطب چالش تعیین کردم و تاکید من را نشان می‌دهد...

ان‌شاءالله که منتظرِ نظرات خوبِ‌تان هستم واقعا از دقت‌تان حظ بردم، باز هم سپاس‌گزارم.
عباس خوش عمل کاشانی
1400/10/25 در ساعت : 9:26:43
با سلام
نظر بسیار بسیار نیک و ارزشمندم (به قول شما) را از نخستین جمله تا آخرین جمله پس گرفتم.....دیگران قضاوت کنند بهتر است.....جایی نوشته اید «ملعد» که به نظرم «ملحد» باید باشد.ضمنا لغات و اصطلاحات عربی چنان در رگ و ریشه ی زبان فارسی تنیده شده است که آنها را بیگانه نمی توان نامید.
میرویس هروی
1400/10/25 در ساعت : 18:12:23
باز هم سپاس و معذرت که قسمتِ بیش‌ترِ نظریات‌تان را پذیرفته نتوانستم؛ در موردِ "ملحد" حق باشماست اشتباهِ تایپی گاهی رُخ می‌دهد اشکال از گزینه‌ی پیش‌فرضِ صفحه‌ی کلیدِ گوشی‌ام است، در موردِ "رهانیدی" و "رها کردی" هم که گفتم وقتی فعلِ متعدی و مستقل را داریم نیاز نیست از افعالِ کمکی کار بگیریم، من می‌پذیرم که امروزه "رها کردی" از "رهانیدی" پُرکاربردتر است ولی ما و شما که در این باره آگاهی داریم باید واژه‌ی درست را جای‌گزین کنیم تا باگذشت زمان از کاربرد واژه‌ی نادرست جلوگیری شود، ورنه دیری نخواهد گذشت که عبارت‌های چون: شستن کردی، خوردن کردی...، را نیز شاهد خواهد بودیم.
در موردِ واژه‌ی "یافت" شاید تفاوتِ لهجه و یا تفاوتِ واژه‌های پرکارد میانِ مناطقِ ما و شما باشد چون در جامعه‌ی ما این واژه بسیار پُرکاربرد است و فقط می‌ماند موضوعِ "اندر" که آن‌ را قبول دارم و اگر جای‌گزینِ مناسبِ برایش بیابم حتما تصحیح می‌کنم.
در اخیر باز هم یادآور می‌شوم که نظرِتان بسیار پسندیده و خوب‌است اما این‌که من نمی‌توانم بپذیرم دلایل خودم را دارم و بیان کردم و نیز بسیار بسیار دوست دارم و خوشحال خواهم شد اگر در موردِ سیاه‌خط‌های دیگرم نیز نقد و نظری داشته باشید😊.
باز هم سپاس‌گزارم مهربان هستید🌹🌹🌹
غزل باران
1400/10/25 در ساعت : 18:19:42
از نقد ارزشمندتان آموختم متشکرم
قدر نقد به جا رو باید دانست ...
بازدید امروز : 22,197 | بازدید دیروز : 32,944 | بازدید کل : 154,187,033
logo-samandehi