به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، «بهار مهربانی» عنوان پویشی است که از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای جمعآوری کمکهای مردمی شامل کتاب و اسباببازی و ارسال آن به مناطق سیلزده، راهاندازی شده است. اقدامی که در جهت امداد رسانی فرهنگی به سیلزدگان و به خصوص تأمین نیازهای روحی و روانی کودکان و نوجوانان آسیب دیده از سیل راهاندازی شده است.
علیرضا قزوه در گفتوگو با فارس، با اشاره به سابقه فعالیتهای جهادی نهاد در مناطق محروم کشور گفت: من از نزدیک حضور نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مناطق محروم را دیدهام و در جریان اقدامات آنها در زلزله کرمانشاه نیز بودم. امروز نیز نهاد و در اتفاق تلخ وقوع سیل حضوری بجا و به موقع داشته و حضور مسئولان، معاونان و مدیران کل نهاد در این مناطق بسیار دلگرم کننده بوده است.
این شاعر و نویسنده ادامه داد: البته بسیاری از ارگانها و سازمانهای دیگر نیز در این موضوع ورود پیدا کردند، اما اینکه یک نهاد در اقدامی جدی و سریع تمام ۳۴۰۰ کتابخانه خود در سراسر کشور را به عنوان پایگاه جمعآوری و ارسال کمکهای مردمی کتاب و اسباببازی به مناطق سیلزده تبدیل کند، نشان از یک باور عمیق برای امدادرسانی فرهنگی دارد؛ اقدامی که نمونه آن را در هیچ دستگاه دیگری حتی و با گستردگی کمتر نمیتوان یافت.
وی با اشاره به ضرورت توجه به کودکان در هنگان رخ دادن این گونه رخدادها، گفت: متاسفانه در بهبوهه اتفاقاتی مانند سیل و زلزله، گاهی بچهها و روحیه لطیف آنها به کلی فراموش میشود. اعزام کتابداران، شاعران، نویسندگان، مربیان کتابخوانی در این مناطق و درگیرکردن کودکان با برنامههای فرهنگی، اقدامی ریشهای و بسیار با ارزش است. اگر چه دیده شده که برخی نهادها در مواقع اقداماتی نایشی انجام میدهند، اما میتوانم بگویم که این اقدامات از سوی نهاد، به عنوان یک حرکت انقلابی و جهادی بر اساس یک اعتقاد و باور عمیق انجام میشود.
قزوه با بیان اینکه این نوع نگاه در فعالیتهای جهادی میتواند الگوی سایر دستگاههای فرهنگی باشد، گفت: بنده هم با اهدای چند جلد کتاب به این پویش میپیوندم و به عنوان یک نویسنده و شاعر، هر زمان فرصتی دست دهد، برای اقدامات جهادی در این مناطق آماده خدمت هستم. از تمامی مردم نیز برای شرکت در پویش «بهار مهربانی» و اهدای کتاب و اسباببازی به کتابخانههای محل زندگی خود دعوت میکنم.