ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  


آخرین نقدها
نام ارسال کننده : جابر ترمک
درود بر اساتید گرانقدر.... - شعر زیبای استاد و نظرات خوب اساتید را خواندم. تنها چیزی که به نظرم آ   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : ابراهیم حاج محمدی
با سلام و درود. - بر خلاف دیدگاه سرکار خانم بهرامچی بر این باورم که شاعرانگی در بیت بیت این غزل که   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : صادق ایزدی گنابادی
سلام - - گرچه حقیر به استقلال بیت در غزل اعتقاد دارم و کلا چالش ایجاد کردن در خصوص عدم تناسب د   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : مهسا مولائی پناه
   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : حنظله ربانی
درود - متنی ساده بود تا شعر - هم از نظر ساختار و هم از نظر محتوا - دور از شعر بود - اشعار   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : محمد یزدانی جندقی
سلام محمد علی رضا پور عزیز شاعر گرانقدر . - حقیر را به خوانش اشعارتان فرا خوانده اید ؛ از حسن اعتم   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : محمدعلی رضاپور
سلام و درود بر استاد گرانقدرم جناب خادمیان عزیز! - - استادبزرگوار! فرموده تان درست است و حقیر ه   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : صدرالدین انصاری زاده
فرد اعلی نباشیم! - """""""""""""""""""""" - نمی دانم در ادبیات این کشور چه می گذرد. بهتر بگویم:   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : اله یار خادمیان
سلام و درود میلاد مسعود امام زمان بر شما مبارک باد - - جناب رضا پور عزیز بیت ششم مصرع اول   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : رضا محمدصالحی
سلام و عرض ادب - از استاد صفادل همیشه اشعار خوب خوانده ام و این بار نیز ، ضمن احترام به نظر سرکار   ....    لینک شعر مورد نظر


آرشیو کامل



Share



«عاشقانه ترین انتخاب»
«عاشقانه ترین انتخاب»
 
تو آمدی که مگر شعر ناب من باشی
در آن سیاهی شب آفتاب من باشی
 
در آن هوای زمستانی آمدی ناگاه
  که مرهمی به غم بی حساب من باشی
 
به وقت بستنِ میخانه ها، رسیدی تا
در آن خماریِ  ممتد، شراب من باشی !
 
تو آمدی که در آن روزهای دلتنگی
مگر مواظب حال خراب من باشی
 
هزار پرسش ناگفته در گلویم بود
قرار بود بیایی جواب من باشی !
 
قرار بود به من شوق زندگی بدهی
نه این که باعث رنج و عذاب من باشی
 
به آسمان به درخت، استغاثه کردم، تا 
دعایِ صبحدمِ مستجابِ من باشی
 
چه شعرها نسرودم برای آمدنت !
که عاشقانه ترین انتخاب من باشی!
 
به این امید که آرامشی به من بدهی
نه این که خود سبب اضطراب من باشی
 
امیدواری ام این است، باز برگردی
دراین سیاهی شب آفتاب من باشی
 
کلمات کلیدی این مطلب :  سیاهی ، میخانه ، ممتد ، استغاثه ، مستجاب ، انتخاب ،

موضوعات :  عاشقانه و عارفانه ،

   تاریخ ارسال  :   1398/12/27 در ساعت : 11:35:17   |  تعداد مشاهده این شعر :  539


کسانی که این شعر را می پسندند :

ارسال نقد و نظر برای اعضا

   
ارسال نظر برای غیر اعضا







متن های ارسالی برای "نقد" توسط دارنده دفتر شعر قابل مشاهده و تایید نخواهد بود و تنها توسط مسئول بخش نقدها بررسی و تایید خواهند شد. در صورتی که میخواهید نظری را خصوصی برای صاحب اثر ارسال کنید از بخش نظرات استفاده بفرمایید.

ابراهیم حاج محمدی
1399/3/11 در ساعت : 4:50:34
با سلام و درود.
بر خلاف دیدگاه سرکار خانم بهرامچی بر این باورم که شاعرانگی در بیت بیت این غزل که در محور طولی و عرضی از ارتباطی قوی بین مصاریع و ابیات برخوردار است، موج می زند. شاعر محترم با آوردن دوبار (( مگر)) و دو بار (( قرار بود)) به خوبی این معنی را القا می کند که انتظار او از آمدن معشوق و محبوب امر خاصی بوده است که ظاهرا برآورده نشده است. از این رو اینگونه آمدن را آمدن تلقی نکرده است لذا امیدواری خود را در مقطع سروده به برگشتن و آمدن معشوق آن هم برگشتن و آمدنی که انتظار او را برآورده سازد بیان کرده است . این نفیسه همچون اغلب سروده های استاد صفادل سلیس و فاخر و بیاد ماندنی است.
اکرم بهرامچی
1399/1/11 در ساعت : 23:6:20
سلام استاد گرامی
ابتدا عذرخواهی میکنم و بعنوان خواننده ی این شعر به ظاهر عاشقانه برداشتی را که دارم بیان میکنم
در مطلع شعر سروده اید که
تو آمدی که مگر شعر ناب من باشی
در آن سیاهی شب آفتاب من باشی
یعنی او آمده البته تا بیت پنجم همچنان آمده اما
بعد در بیت های ششم تا بیت پایان می گوئید
امیدواری ام این است، باز برگردی
دراین سیاهی شب آفتاب من باشی
بالاخره آمده یا نیامده ؟
البته نیامدنش به دلیل این اعتراف شاعر است
چه شعرها نسرودم برای آمدنت !
که عاشقانه ترین انتخاب من باشی!
یعنی عاشقانه های بسیار جز تو وجود داشته اند اما تو عاشقانه (ترین) انتخاب من هستی
هیچ حِسامیزی در این غزل موزون وجود ندارد غزل عاشقانه باید عاشقانه سروده شود فقط وزن و قافیه و ترفند های شاعرانه باعث خلق یک اثر ماندگار نیست انگار شاعر فقط خواسته شعری بسازد نه اینکه بسراید.
یاحق


خدابخش صفادل
1399/1/14 در ساعت : 0:50:24
درود/ من براین باورم، پس از سرودن شعر و پخش آن، شعرازمخاطب است یعنی خوانش و نظر خواننده ی شعر مهم است. هر خوانشی داشته باشد حق با اوست. پس من نظر شمارا محترم می شمارم. و هیچ توضیحی ندارم.سپاسگزارم از توجه تان به این شعر.
صادق ایزدی گنابادی
1399/3/10 در ساعت : 11:50:36
سلام

گرچه حقیر به استقلال بیت در غزل اعتقاد دارم و کلا چالش ایجاد کردن در خصوص عدم تناسب در عمود غزل را وارد نمی دانم ، اما اگز معتقد به تناسب عمودی غزل هم باشیم این غزل از این چهت محکم است .
شاعر در آغاز غزل گفته است که « تو آمدی» ؛ در میانه هم از آمدن معشوق حرف زده است اما آمدن معشوق انتظار عاشق را فراهم نکرده است.
در خصوص شاعرانگی این اثر هم باید گفت ما با اثری یکدست و ساده ـ البته سادگی ای که به بلاهت کشیده نشده است ـ روبرو هستیم .
شاعر ارکان دستوری را به دلیل ضررورت وزن به هم نزده است :
تناسب سیاهی با آفتاب
بستن میخانه با شراب
پرسش و جواب
به خوبی اچرا و برگزار شده است .
پارادوکس نسرودن شعر برای آمدنت :
جان داری پنداری درخت و ... همه حکایت از شاعرانه بودن این اثر دارد .
البته در مقام مقایسه با خود این غزل می توان گفت بیت ماقبل آخر از شاعرانگی کمتری برخوردار است ، یا بیت ششم که به سمت و سوی نظم پیش رفته است تا شعر .
جابر ترمک
1399/3/20 در ساعت : 10:31:55
درود بر اساتید گرانقدر....
شعر زیبای استاد و نظرات خوب اساتید را خواندم. تنها چیزی که به نظرم آمد این بود که دوستان منتقد بدون نگاه به نظر یک نفر (مهربانو بهرامچی) به شعر نگاه نکرده اند. تحمل نظر مخالف نکوهیده نیست چه بسا نظر آن دوست و شاید دوستان دیگر نیز می تواند شمع راه شاعر قرار گیرد . نظرات اساتید پاسخ به نظر بانو بهرامچی عزیز است که از نوع تضارب رای محسوب می شود. پاسخ استاد صفا دل به منتقد اولی را پسندیدم . در یک عرصه تازگی دیدگاهها وقتی مخاطبان را به وجد می آورد که با پرداختن به زوایای مختلف یک اثر ، بدون توجه به دیدگاه دیگران بیان شود . البته اساتید معظم چند پیراهن از من بیشتر پاره کرده اند. دومین نکته که به نظرم رسید در نقد هیچ نظری حجت نیست که بصورت قاطعانه از یک اثر جانبداری کند چه بسا نظرات فنی تر و علمی تر و حتا هنری تر می تواند نظرات قبلی را بحدی تحت تاثیر قرار دهد که نویسنده ی نظرات قبلی را نیز متاثر از متن کند. لذا کاش نظرات گاه مخالف سلیقه ی ما ( که البته ممکن است متقن تر نیز باشد ) باعث نشود منتقدان شعر به حاشیه رانده شوند . من روی همین اثر نیز حرف دارم ـ هم مثل خانم بهرامچی هم مثل سایر اساتیدـ اما به همان دلیل بالا که نقد ها تکافوی بینا متنی بودن یک اثر را نمی کنند ضمن اینکه نقدهای متقابل نیز مستدل و اقناع کننده نیست .
صد البته اگر من بودم مصراع اول را بجای تو آمدی واژه ی نیامدی بصورت پرسشی می آوردم که مخاطب یقین کند که این آمدن آمدن در تردید است و مد نظر شاعر نیست. پس مسائل بعدی حل می شد . احترام تک تک اساتید حاضر در این صفحه بر من فرض است و انتظار دارم بدل نگیرند.
رضا محمدصالحی
1399/1/17 در ساعت : 8:59:29
سلام و عرض ادب
از استاد صفادل همیشه اشعار خوب خوانده ام و این بار نیز ، ضمن احترام به نظر سرکار خانم بهرامچی باید بگویم این نوع برداشت ، به نوعی سطحی نگری است و در مواجهه با نثر شاید کاربرد داشته باشد اما درباره شعر هرگز، چه آنکه مفاهیم شعر خوب را باید از لایه های زیرین آن بیرون کشید و منحصر هم نیست و می تواند متعدد باشد.
مثلا من میتوانم « آمدی » در ابیات ابتدایی را به معنای خلق شدن و یا ظاهر شدن تلقی کنم و آنجا که گله می کند / قرار بود بیایی جواب من باشی / نوع پاسخگویی معشوق مورد گلایه است یعنی آمدی و هستی اما نه آنگونه که من انتظار داشتم ، دو سه بیت بعدی هم موید همین معناست و شاعر در ادامه می پرسد چه شعرهایی نسرودم ( یعنی باید می سرودم ) برای آمدنی مورد انتظار و تاکیدِ / عاشقانه ترین انتخاب من باشی / به انتظارات قبلی افزون شده و آنها را کامل کرده است و در انتها شاعر امیدوار است که معشوق از رویه دور از انتظار او برگردد و مطابق میل او باشد و لذا در سراسر این غزل زیبا تناقضی به نظرم وجود ندارد .
با احترام
اله یار خادمیان
1398/12/28 در ساعت : 6:22:31
سلام و درود بر شما .
بیتهای ششم و نهم در محتوا و پیا م مشابهند . یکی از این دو را در صورت صلاح دید اصلاح فر مایید سر بلند باشید.
خدابخش صفادل
1399/1/14 در ساعت : 10:31:45
درود خانم بهرامچی گرامی!با توجه به نقد و نظر شما:
من بر این باورم، وقتی شعر سروده شد و پخش شد، خوانش و سلیقه ی مخاطب مهم است. ازاین پس شعر از مخاطب است. یعنی مخاطب هرخوانشی و هر برداشتی داشته باشد، درست است. منِ شاعر چه توضیحی بدهم؟ شاعر که همیشه سنجاق به شعرش نیست که به خواهد شعرش را توضیح دهد. پس خوانش و نظر شما می تواند درست باشد. دیگردوستان محبت کنند نظر بدهند. سپاسگزارم
بازدید امروز : 4,785 | بازدید دیروز : 18,002 | بازدید کل : 121,536,016
logo-samandehi