آرشه را كه روي سيمهاي ويولونش به حركت در مي آورد مسحور مي شوي كه چگونه مي توان از دل يك تكه چوب چنين آواي ملكوتي را بيرون كشيد.
اما سرانجام اين راز را از زبان خود " منوچهر ويسانلو" بر صحنه مي شنوي كه " از صداي سخن عشق نديدم خوشتر ، يادگاري كه در اين گنبد دوار بماند" .
آري ، راز اين نواي آسماني كه از ساز او شنيده مي شود همين است ، "عشق " . عشق به معبود ، هنر، زيبايي ، نيكي و همنوعانش .
عشقي كه در "والس ماهیگیر" از لابلاي مويه هاي ساز در غم زن ماهي گير شوهر و فرزند از دست داده به گوش می رسد . عشق به زندگي با همه سختي كار كه از " دختر شالیزار" يا شور و سرمستي كه در " خنده ساقی " مي شنوي.
يك دريا عشق ، يك نيستان ناله و يك صحرا سرگشتگي در نواي ساز اين موسيقيدان 82 ساله گيلاني موج مي زند .
و اين عشق را نه تنها از لابه لاي نت سمفوني هاي ساخته شده و يا قطعات نواخته شده توسط او بلكه در نگاه قدردان و نواي ساز شاگردانش كه حالا برخي از آنها براي خود استاد شده اند و شاخه گلهايي كه به نشانه علاقه و احترام در آيين گراميداشت و سالروز ميلاد اين استاد بزرگ موسيقي گيلان صحنه را آراست حس كني .
ويسانلو در آييني كه به پاس گراميداشت او توسط دوستدارانش برپاشد ، روايت كرد كه موسيقي در خانه آنها ريشه داشته و او از نوجواني با عشق و علاقه وافر و جديت آموختن ساز محبوبش ويولون را آغاز كرد و بعد با ورود به هنرستان عالي موسيقي علم موسيقي را نيز فراگرفت و از سال 1339 در راديو گيلان استخدام شد. وي بعد به اركستر حنانه پيوست و در كنار هنرمندان بزرگي چون عاشورپور به اجراي موسيقي پرداخت. قطعات موسيقي او نيز با اشعاري زيبا توسط هنرمندان به نام كشور اجرا شد.
نقاشي را نيز از كودكي نزد دايي اش آموخت ودر جواني به جامعه نقاشان انزلي و گيلان پيوست و مدرس نقاشي آموزش و پرورش انزلي شد.
ويسانلو با نواختن قطعاتي حضار را به تحسين واداشت و در سخناني موسيقي را غذاي روح و درمان كننده دردها خواند و افزود: وقتي موسيقي در رشد و شادابي گياهان موثر است بر روح انسان نيز چنين تاثيري دارد.
پونه نيكوي شاعر جوان اهل انزلي در ابياتي براي ويسانلو سرود: " دستي به سازت بردي ، آهوها رو خوابوندي / جنگل رو عاشق كردي و كوها رو رقصوندي/ آوازه خون قصه حور و پري هستي / از جنس ياحقي، صباي ديگري هستي / مضراب از هرم سرانگشت تو سرمسته / عشق هنر، رازيه كه تو چين اين دسته / دستاي تو وقتي، به ساز مرده جون ميده / موج و طنين سيم ها كوه و تكون ميده /.
عليرضا غارورياني هنرمند به نام عرصه فيلم و سينماي گيلان اجراي اين برنامه را به عهده گرفته بود .
پخش فيلم كوتاهي در خصوص زندگی منوچهر ویسانلو ، اجرای خوب ترانه ماهیگیر توسط گروه آموزشگاه حنانه ، اجرای تحسين برانگيز تکنوازی سنتور توسط آقای سعیدی راد ، اجرای زيبا و تاثيرگذار آواز توسط آقای عزیز قاسم زاده بخشهاي ديگري از اين برنامه بود.
حسن پرقندان از اعضاي شوراي موسيقي انزلي ضمن قرائت بيانيه اين شورا در سخناني از همراهي 19 ساله اش با استاد ويسانلو و از دقت ، صلابت ، پايداري و جديت اين هنرمند سخن گفت .
کوچک زاد نویسنده کتاب تاریخ موسیقی گیلان نيز با تحسين هنر والاي استاد ويسانلو و توانمندي هاي خاص او در عرصه موسيقي ، ويژگي هاي اخلاقي اين موسيقيدان و مدرس ويولون را ستود .
رنجبر يكي ديگر از استادان موسيقي انزلي نيز در ادامه به ذكر نكاتي در خصوص ارزشهاي هنري ويسانلو پرداخت .
در پایان این مراسم كه به همت گروه هنر انزلی و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ، شورای شهر ، شهرداری انزلی و آموزشگاه حنانه برگزار شده بود ، هشتاد و دومین زاد روز استاد با روشن کردن شمع بر روی کیکی به شکل ویلون جشن گرفته شد و شاگردان استاد و هنردوستان بندرانزلی هدایا و گلهایی را به ويسانلو تقدیم كردند.
«منوچهر ویسانلو» نوازنده و مدرس چیره دست ویلون و از آهنگسازان به نام گیلان، 17اسفند ماه 1310 در بندر انزلی متولد شد . وي تحصیلات ابتدایی و متوسطه اش را در زادگاهش انزلی سپری کرد . از كودكي به نقاشي و موسيقي و نوازندگي ويولون عشق مي ورزيد و آموختن هر دوي اين ها و كسب تجربه در اين دو عرصه را آغاز كرد .سال 1329 به عنوان معلمِ نقاشی در آموزش و پرورش انزلی استخدام شد و سال 1332 با دعوت رادیو گیلان به آنجا رفت و به عنوان نوازنده ویلن و سرپرست ارکستر رادیو گیلان مشغول به کار شد.ویسانلو در ادامه فعالیتهای هنری اش به رادیو ایران رفت و در ارکستر زنده یاد مرتضی حنانه به عنوان نوازنده برگزیده شد. او از سال 1356 تا 1358 مسوول شورای موسیقی رادیو تلویزیون گیلان بود.این هنرمند پیشکسوت در حال حاضر نیز از اعضای اصلی شورای موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان است.استاد ویسانلو تا به امروز شاگردان بسیاری را در زمینه نوازندگی ویولون تعلیم داده است.
از آثار استاد ويسانلو می توان به سکوت ساحل ( با صدای عاشور پور) ، غنچه ( با صدای تورج رضاپور)، والس ماهیگیر ( با صدای بیژن راعی)، دختر شالیزار ( باصدای پور رضا) ، خنده ساقی ( با صدای غواص) امید نا پیدا ( با صدای ناصر مسعودی) اشاره کرد.
ویسانلو دو فرزند پسر دارد که فیروز ویسانلو از استادان به نام گیتار کشور است .
دستي به سازت بردي آهوها رو خوابوندي
جنگل رو عاشق كردي و كوها رو رقصوندي
مضراب از هرم سرانگشت تو سرمسته
مشق هنر، رازيه كه تو چين اين دسته
دريا سراپا گوشه، مثل گوش ماهي ها
مي رقصه بركه، مي گذره از سر به راهي ها
دستاي تو وقتي به ساز مرده جون مي ده
موج و طنين سيم ها كوه و تكون مي ده
دنياي ما غرق صداي شيشه و سنگه
هرچي صداي خوبه تو اين ساز و آهنگه
با لالهي مرداب امشب هم نوازي كن
امشب براي رقص ماه، آهنگسازي كن
با رقص ماهي هاي بندر ماه مي رقصه
صياد و تور و قايق گمراه مي رقصه
بايد سكوت و بشكني امشب بزن سازو
مي خونه با سازت بنان، الهه ي نازو
بايد سكوت و بشكني امشب بزن سازو
وقتي كه قوها مي تكونن بال پروازو
برف كدوم چله رو موهاي تو باريده
با هرم دستاي تو گندمزار رقصيده!
با نغمهي سازت سرود غنچه جاري شد
دامن به دامن گل، زمين سرخ اناري شد
از جنس دلتنگي قوها مي زني سازي
عاشق براي گريه محتاجه به آوازي
سازي بزن، سازي بزن، سازي بزن، سازي
سازي بزن! ما رو به ياد عشق ميندازي
پونه نيكوي- بندرانزلي