ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  


آخرین نقدها
نام ارسال کننده : جابر ترمک
درود بر اساتید گرانقدر.... - شعر زیبای استاد و نظرات خوب اساتید را خواندم. تنها چیزی که به نظرم آ   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : ابراهیم حاج محمدی
با سلام و درود. - بر خلاف دیدگاه سرکار خانم بهرامچی بر این باورم که شاعرانگی در بیت بیت این غزل که   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : صادق ایزدی گنابادی
سلام - - گرچه حقیر به استقلال بیت در غزل اعتقاد دارم و کلا چالش ایجاد کردن در خصوص عدم تناسب د   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : مهسا مولائی پناه
   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : حنظله ربانی
درود - متنی ساده بود تا شعر - هم از نظر ساختار و هم از نظر محتوا - دور از شعر بود - اشعار   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : محمد یزدانی جندقی
سلام محمد علی رضا پور عزیز شاعر گرانقدر . - حقیر را به خوانش اشعارتان فرا خوانده اید ؛ از حسن اعتم   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : محمدعلی رضاپور
سلام و درود بر استاد گرانقدرم جناب خادمیان عزیز! - - استادبزرگوار! فرموده تان درست است و حقیر ه   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : صدرالدین انصاری زاده
فرد اعلی نباشیم! - """""""""""""""""""""" - نمی دانم در ادبیات این کشور چه می گذرد. بهتر بگویم:   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : اله یار خادمیان
سلام و درود میلاد مسعود امام زمان بر شما مبارک باد - - جناب رضا پور عزیز بیت ششم مصرع اول   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : رضا محمدصالحی
سلام و عرض ادب - از استاد صفادل همیشه اشعار خوب خوانده ام و این بار نیز ، ضمن احترام به نظر سرکار   ....    لینک شعر مورد نظر


آرشیو کامل



Share



در حاشیۀ بزرگداشت محمد کاظم کاظمی
چقدر خوب شد که بزرگداشتی مناسب و شایسته برای شاعر معاصر محمد کاظم کاظمی گرفته شد. وقتی چشمم افتاد به عکس های مراسم بزرگداشت استاد کاظمی، بسیار خوشحال شدم.بسیار ارزشمند بود حضور خوبانی همچون،آقایان غلامعلی حداد عادل، سعید جلیلی، علیرضا قزوه، سید عبدالله حسینی، رضا اسماعیلی، سید عباس صالحی، قنبر علی تابش، محمد سرور رجایی، علی محمد مودب، میلاد عرفان پور، محمد نور سفیر افغانستان در ایران و ... البته جای بسیاری از دوستان خالی بود. عزیزانی همچون سید ابوطالب مظفری، محمد حسین جعفریان و محمد حسین انصاری نژاد و دیگرانی که همچون نویسنده این یادداشت یا اصل جریان برگزاری بزرگداشت را نمی دانستند و یا به علت های گوناگون نتوانسته اند خود را به آن محفل عزیز برسانند. 
راستش را بخواهید یکبار در مشهد بزرگداشتی برای استاد گرفته شد؛ اما به قول مجید نظافت که در همان جلسه هم بیان کردند ای کاش این تقدیر به صورتی بهتر انجام می شد. همایش شعری بود که در کنارش تقدیری از محمد کاظم کاظمی شد و البته این خود جای تقدیر دارد و من از عزیزان خراسانی که آن تقدیر را از استاد به عمل آوردند، تشکر می کنم.
این باعث شادمانی است که از چهره های فرهنگی و ادبی مان در زمان حیات شان تقدیر کنیم. بنابرین باید یک دست مریزاد واقعی گفت به دوستان خوب موسسه رسانه ای اوج، حوزه هنری، اداره ارشاد، شهرستان ادب و سایر نهادهایی که در برگزاری این بزرگداشت زحمت کشیدند. 
در میان افراد حاضر در محفل حضور آیت الله حائری شیرازی برای من بسیار دلنشین بود و راستش را بخواهید کمی غیر منتظره البته بعدها که شنیدم ایشان هم شعر می سرایند، آن تعجب از بین رفت. خوشبختانه شاهدیم که حضور عالمان دینی در محافل شعری به عنوان یک فرهنگ در حال نهادینه شدن است. مدتی پیش هم محفل شاعران و مداحان آئینی در مشهد برگزار شد، که در آن جلسه هم آیت الله سید محمد باقر شیرازی حفظه الله نیز شرکت کردند. خداوند رحمت کند حضرت آیت الله العظمی سید عزالدین زنجانی را که آن عزیز هم توجهی خاص به شعر و ادب داشت. پیشتر درباره توجه آن بزرگوار به شعر و ادب یادداشتی جداگانه نوشته ام. 
اقبال و توجه عالمان دینی به شعر و شاعران در این چند سال اخیر بی علت و بی دلیل نیست و می توان یکی از عوامل مهم آن را توجه ویژه رهبر انقلاب به شعر و ادب دانست. بدون شک باید سپاسگزار رهبر ادیب و فرزانه انقلاب باشیم که با برگزاری سالانۀ محفل شعر در ایام میلاد امام مجتبی علیه السلام در گسترش ادبیات و زبان فارسی نقشی مهم را ایفا می کنند و در همین روزها بود که باز هم یکی از دغدغه های مهم ایشان را در دیدار با شورای عالی انقلاب فرهنگی را شنیدیم که چنین فرمودند: «من نگران زبان فارسی ام».
مرحوم ذبیح الله صفا در کتاب تاریخ ادبیات ایران در بحث تاثیر عالمان شعی بر زبان و ادب فارسی نام شصت و دو شاعر را ذکر می کند که همه از عالمان دین بوده اند یکی از آنها عرفی شیرازی است. یکی از آن جمع واعظ قزوینی است. رهبر انقلاب در شب شعر سال هشتاد و نه درباره واعظ قروینی فرمودند: « واعظ قزوینی در شعرای سبک هندی. واعظ قزوینی شاعر خوب و برجسته‌ای هم هست، حدّ شعری‌اش با حدّ شعری کلیم و این‌ها پهلو می‌زند؛ یعنی کمتر از کلیم و کمتر از حاج محمدجان قدسی و این‌ها نیست؛ تقریباً با این‌ها همزمان هم هست؛ ولی خب، واعظ است و شعرش، موعظه است».
تا آن جا که من اطلاع دارم دیوان واعظ دوبار چاپ شده است. یکبار با تصحیح و مقدمه ی عالمانه دکتر سید حسن سادات ناصری در سال هزار و سیصد و پنجاه و نه چاپ شده است که این تصحیح تز دکترای ایشان بوده است و بار دیگر توسط احمد کرمی در سال هزار و سیصد و هشتاد و سه. 
شاید تفکر و اندیشه بسیاری این باشد که عالمان دینی فقط و فقط باید به فقه بپردازند؛ اما پیشینه ی درخشان ادبی و فرهنگی حوزه علمیه خلاف این اندیشه را اثبات می کند. به عنوان نمونه خیلی ها را گمان بر این بود که آیت الله العظمی بهجت فقط و فقط توجه ش به فقه و اصول و معارف دینی و عرفانی بوده است اما جالب است بدانید که ایشان توجه خاصی به شعر و ادب داشته اند. یکی از ارادتمندان آیت الله بهجت رضوان الله علیه برایم نقل کردند: یک سالی که آیت الله بهجت به مشهد مشرف شدند، بحث از حضرت آیت الله میرزا حبیب خراسانی شد و ایشان خواستند دیوان شعر میرزا حبیب خراسانی را مطالعه کنند و من از کتابخانه آستانقدس رضوی دیوان میرزا حبیب خراسانی رضوان الله علیه را برایشان تهیه کردم».
اما سوالی که مطرح می شود این است که امروز حوزه علمیۀ ما چند نفر شاعر و ادیب مانند واعظ قزوینی دارد؟ چند نفر نثر نویس مانند قاضی نور الله شوشتری داریم؟ عالمان شاعری همچون حزین لاهیجی، فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، شیخ محمود شبستری، بینش کشمیری، صائب تبریزی، الهی اسد آبادی، شفایی اصفهانی، نقی کمره ای،عرفی شیرازی، وحشی بافقی، کاهلی کابلی، شرف جهان قزوینی، پرتوی شیرازی، سحابی استرآبادی 
البته باید این نکته در هم در نظر بگیریم که در گذشته حوزه علمیه گستره اش بیشتر از امروز بوده است و علوم رایج هم همین علوم دینی بوده است و سبک سنتی بنابرین دانشجویان در گذشته آنگونه که رایج بوده است در مدارسی تحصیل می کرده اند که رویکرد دینی آن مدارس بیشتر از سایر معارف بوده است. 
لازم به ذکر است که طرح این سوال به معنای نادیده گرفتن شاعران خوبِ متاخر و معاصرمان نیست؛ شاعرانی همچون مرحوم غروی اصفهانی، امام خمینی رضوان ا... علیه، علامه طباطبایی، مرحوم بهجتی شفق، رهبر معظم انقلاب آیت الله العظمی خامنه ای، سید عبدالله حسینی، زکریا اخلاقی، محسن حسن زاده لیله کوهی، محمد حسین انصاری نژاد، محمد علی صفری، سید حیدر علوی نژاد، سید ابوطالب مظفری، سید سلمان علوی، روشن سلیمانی، سید فضل الله قدسی،حمید مبشر،محمد محسن سعیدی و ... که امیدوارم در یادداشتی جداگانه، فرصت نوشتن از شاعران حوزوی معاصر، نقش و تاثیر آنان در ادبیات فارسی فراهم شود.

سید حسن مبارز 


کلمات کلیدی این مطلب :  بزرگداشت ، محمد کاظم کاظمی ،

موضوعات : 

   تاریخ ارسال  :   1392/10/22 در ساعت : 16:37:21   |  تعداد مشاهده این شعر :  1051


کسانی که این شعر را می پسندند :

ارسال نقد و نظر برای اعضا

   
ارسال نظر برای غیر اعضا







متن های ارسالی برای "نقد" توسط دارنده دفتر شعر قابل مشاهده و تایید نخواهد بود و تنها توسط مسئول بخش نقدها بررسی و تایید خواهند شد. در صورتی که میخواهید نظری را خصوصی برای صاحب اثر ارسال کنید از بخش نظرات استفاده بفرمایید.

صمد ذیفر
1392/10/24 در ساعت : 2:25:4
سلام .
و درود بیکران بر شما جناب مبارز گرامی .
حرف دلتان بر دل نشست . بند بند مطالب ارزنده همیشه از مشغله های ذهنی این حقیر بوده . و این نکته را هم در نظر بگیریم شعرای نامی سده های گذشته همه از این قشر بودند .. و یقینا از متاخرین بزرگانی در قید حیات هستند ناشناخته که مانند حضرت امام رحمه الله. و علامه طباطبایی علیه الرحمه بعد از رحلت ,آثارشان ظاهر شد. البته علامه بیشتر سروده هایشان را به احترام المیزان از بین بردند بقول خودشان مشتاقان وی به المیزان رجوع کنند ..
خداوند شما و همه ی عزیزانی که در این راستا قلمی و یا قدمی بر میدارند با آن بزرگواران محشور نماید.
_______________________________________________

با سلام و احترام. سپاس از شما بزرگوار. حق با شماست مرحوم علامه حقیقتا شاعر بزرگی بوده است. گویا به جز دو سه شعری از ایشان چیزی بر جای نمانده است. مهر خوبان دل و دین از همه بی پروا برد، رخ شطرنج نبرد آنچه رخ زیبا برد.
محمدمهدی عبدالهی
1392/10/22 در ساعت : 21:19:56
درود بر برادر بزرگوارم
_______________________

پاسخ: درود بر شما برادر عزیزم آقای عبدالهی.
رحیمه مهربان آق کاریز
1392/10/23 در ساعت : 21:56:7
باسلام





این باعث شادمانی است که از چهره های فرهنگی و ادبی مان در زمان حیات شان تقدیر کنیم...





البته فقط با برگذاری این بزرگداشت ها حق مطلب ادا نمیشود در باره اساتیدی چون ایشان.

انشالله خدا امثال استاد کاطمی و استاد قزوه و استاد مودب و... را حفظ بفرماید انشالله.



با تشکر از انعکاس خبری این برنامه.

______________________________________________

با سلام و سپاس. موفق باشید خانم مهربان.
یاعلی مدد

بازدید امروز : 4,288 | بازدید دیروز : 24,729 | بازدید کل : 121,560,248
logo-samandehi