شب مدینه
***
شب در پیش و مدینه سر درگم که چگونه با مصیبت زهرا س) خو بگیرد؟
مگر چند ماه از عروج روح پیامبر گذشته است؟ سوگ فقدان رسول خدا ص) هنوز از جان مدینه رخت نبسته است که به سوگ فرزند دلبند حضرت بنشیند.
چه کسی باور می کند ام ابیها دیگر خطبه نخواهد خواند. دیگر صدای مویه هایش از بیت الأحزان نخواهد آمد، دیگر مستمندان را کسی به خوان پر صفای اهل بیت ع) دعوت نخواهد کرد. شب در پیش و مدینه اندوهگین که چگونه بپذیرد این ماتم ناگهانی را؟! اگرچه این پیشامد را از رنگ رخساره زهرا س) حس کرده بود. حتی ناگهانی این داغ زود هنگام را از زبان پیامبر شنیده بود؛ زمانی که هنگام وداع پیامبر با جهان مادی شکل می گرفت و زهرای مرضیه، بیش از همه، رنج این ماتم را حس می کرد؛ رنجی که آشکارا در کتاب اسرار اهل بیت ع) نوشته شده بود؛ کتابی که هم سنگ ایمان زهرا س) و هم تراز یقین حضرت علی ع) بود.
چگونه می شود کوثر پیامبر، ترجمان کلام الهی، بانوی بانوان با ایمان جهان، از ناراستی های مردم آگاه نباشد؟! او که بارها برای مظلومیت حسن و حسین ع) همراه پدر گریسته بود، چگونه از سویدای تاریک و تیره دل مردمان، بی
خبر مانده باشد؟!
****
مردمان بدعهد
**
اینک مدینه بود و مردمان بدعهدی که در کمال جهالت، حتی ستم به خاندان پیامبر را انکار می کردند، چه رسد به شهادت زهرا س)؟! نمی توان باور کرد، آن مردمان بد عهد، این همه حدیث درباره حضرت زهرا س) را از زبان پیامبر راستین الهی ص) نشنیده باشند که فرمود: «ان الله تبارک و تعالی خلقتنی و علیاً و فاطمه و الحسن و الحسین من نور واحد؛ به راستی که خداوند تبارک و تعالی، مرا و علی و فاطمه و حسن و حسین ع) را از نوری یگانه آفرید.»1 و فرمود: «اَنَا شَجَرَةٌ وَ فاطِمَةُ فَرْعُها وَ عَلِی لِقاحُها وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَینُ ثَمَرُها وَ مَحْبوُهُمْ مِنْ أُمَّتِی وَرَقُها؛ من همانند درخت شجره طوبی) و فاطمه س) و علی ع)، شاخه ها و حسن و حسین ع)، میوه های آن و دوستان اهل بیت من از امت، برگ های آن هستند».2
رسول خدا ص) در کلامی دیگر می فرماید: «اَلّلهُمَّ اِنّی اَشْهَدُک مُحِبٌّ لِمَنْ اَحَبَّهُمْ وَ مُبْغِضٌ لِمَنْ أَبْغَضَهُمْ وَ سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَهُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَهُمْ وَ عَدُوٌ لِمَنْ عاداهُمْ وَ وَلِی لِمَنْ والاهُمْ؛ خداوندا! من تو را شاهد می گیرم که دوست دارم آن که آنان را اهل بیت ع)) دوست داشته باشد و کینه می ورزم به آن که با آنان کینه ورزد و سازگارم با آن که با آنان سازگاری کند و در جنگم با آن که با آنان بجنگد و دشمنم با آن که با آنان دشمنی کند و دوستم با آن که دوستدار آنان باشد». 3
حضرت باقر ع) که چون غواصی، اقیانوس عظیم قرآن را سیر کرده، فرموده است: در این آیه: «إِنّ اللّهَ یأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ اْلإِحْسانِ وَ إِیتاءِ ذِی الْقُرْبی »، منظور از عدل، وجود مبارک حضرت رسول ص)؛ احسان، علی بن ابی طالب ع) و ذی القربی، حضرت فاطمه س) و فرزندان اوست.4 امام صادق ع) نیز درباره «حَی عَلی خَیرِ الْعَمَلِ» فرمود: «خَیرُ الْعَمَلِ وَدُّ فاطِمَةُ وَ وُلْدِها؛ بهترین رفتارها، دوستی حضرت زهرا س) و فرزندان اوست»؛5 همان حی علی خیر العملی که بارها در طول روز و شب می شنویم و صدای پژواک بلندگوها، عظمت اهل بیت ع) را در خاک و افلاک می پراکند. آری، آنان، آن مردمان بدعهد بد سلیقه که زر و زور و زیور را به جای اهل بیت ع) و ولایت علوی انتخاب کردند؛ چه نامردمانی بودند که ناسره را به جای سره برگزیدند! افسوس که فقط به آن انتخاب نادرست بسنده نکردند و چنان کانون محبت الهی را با رفتارهای ناشایست آزردند که انسیه حورا دیگر راضی به حضور در میان امت پدرش نشد.
--------------------------------------------------------
1. کشف الغمه، ج 1، ح 458.2.
امالی طوسی، ج 1، ح 18.
3. امالی الصدوق، ح 291.
4. تفسیر فرات، 85؛ مسند فاطمه زهرا، 249.
5. سند فاطمه س)؛ ص 160؛ المناقب، ج 2، ح 90.
***
تنها فدک نبود
**
تنها فدک نبود؛ که پاس حرمت یگانه دلاور اسلام، علی مرتضی ع) را نگه نداشتند! تنها علی نبود؛ که با تمام سفارش فاطمه، پاس حرمت حریم اهل بیت را نادیده انگاشتند! تنها خانه فاطمه نبود؛ که حریم حرمت پیامبران الهی، محل فرود وحی و جایگاه حضور فرشتگان را به آتش کشیدند؛ خانه فاطمه ای را که خداوند پیش از آفرینش، او را برای اسلام، برای محمد ص)، برای علی ع)، برای حسن و حسین ع)، برای زینب و ام کلثوم ع)، برای تمام امامان ع) به ویژه مهدی موعود عج) برگزید؛ خانه کوثر حقیقت، کوثری که در نقطه نقطه این جهان، فرزندان سیدش، راویان حدیث مظلومیت و وارث سیادت او هستند.
حسین بن علی ع) فرمود: «چون فاطمه س) از دنیا رفت، امیرمؤمنان او را پنهانی به خاک سپرد و جای قبرش را ناپدید کرد. سپس برخاست و رو به جانب قبر پیامبر کرد و گفت: «سلام بر تو ای رسول خدا، از جانب من و از جانب دخترت و دیدار کننده ات و آن که در خاک رفته و از من جدا شده و نزد تو آمده و خدا زود رسیدن او را نزد تو برایش برگزیده است.
ای رسول خدا! شکیبایی ام از دوری محبوبه ات کم شده و بردباری ام از دوری سرور زنان جهان از بین رفته است. ای رسول خدا! دیگر این آسمان نیلگون و زمین تیره در نظرم زشت جلوه می کند، اندوهم همیشگی است و شبم در بی خوابی می گذرد و غمم پیوسته در دل است تا خدا خانه ای را که تو در آن اقامت داری، برایم برگزیند. غصه ای دارم دردناک و اندوهی دارم بی پایان! چه زود میان ما جدایی افتاد! فقط به سوی خدا شکوه می برم.
به همین زودی دخترت از همدست شدن امتت در غصب حقش، به تو گزارش خواهد داد. همه ماجرا را از او بپرس و گزارش را از او بخواه؛ زیرا چه بسا درددل هایی داشت که چون آتش در سینه اش می جوشید و در دنیا راهی برای گفتن و شرح دادن آن نیافت، ولی اکنون می گوید و خدا هم داوری می کند که او بهترینِ داوران است».1
بانوی بی مانند خلقت! یا فاطمه زهرا س)! در اندوهان داغ نابهنگام تو، نای دل، نغمه خون می نوازد. ما را در این ماتم جان گداز یاور باش و از کانون محبت خود و فرزندانت دور مدار! سزاوارت باد بالاترین اجرها در سرای باقی و مقام قرب .الهی و بهره ما باد در محشر تنهایی، شفاعت فرزندانت!»
بانو، هنوزهم عطرمظلومیتت در فضای زمان جاری ست.
هنوزهم نشانه های مظلومیت شمارا می توان "حس" کرد! حتی درکوچه های "قم"! حتی در حریم حرم نوادگان مظلومت ! این تنها کوچه های مدینه نبود که غربت تورا فریادمی کرد؛ امروزمی توان ناله استغاثه "نوادگانت" را درکوچه کوچه شهر به تماشا ایستاد.
بانوی مهربان دستگیرمان باش دراین روزگار! روزگاری که دستی برای یاری از آستینی بیرون نمی آید و اگر می آید تنها " دشنه ای" پنهان با خود دارد ، برای زخمی دیگر و شماتتی دیگر!
اللهم صل علی فاطمه و ابیها و امها و بعلها و بنیها وسرالمستودع فیها بعددمااحاط به علمک .آمین یا رب العالمین
*************************
سید علی اصغر موسوی
1392- قم
.......