درود بر شما و بر این جستار ارزنده
|
البته باید عزیزان توجه کرده باشند که این مطلب نگاشته دوست دانشمندمان قربان علی ادریس اف می باشد.
|
سلام "هو" محیط بر تمامی عوالم است. جایی که "وحدت" جولان دارد ؛ چه جای "کثرت" ؟! /هرکسی از "ظن " خود شد یار من/ در" من " ای عاقل بجو ، اسرار من "جمع" و "تفریق" ، کجا ، "یار" کجا ؟! وهم "ابن عربی" را "کف " دریا بشمار با سپاس یا حق !
|
سلام استاد نازنین بحثی آموزنده بود استفاده بردم زنده باشید
|
استاد عزیز جناب وهاب نیا . درود و سلام بر شما / جدا جای این گونه مباحث در این سایت خالی است و به نوبه ی خود از حضرتعالی سپاسگزاری می کنم . مطالب محققانه ی شما را با اشتیاق خواندم و بهره بردم . عرفان بیدل جدا ناشناخته است . مخصوصا در ایران ما که بیشتر علاقه مندان به ویژگی های ادبی و بلاغی سبک هندی و ساختار ادبی شعر بیدل توجه دارند و کمتر به مایه های فکری و دیدگاه های جهان شناختی و وجود شناسی بدل می پردازند . این بنده که مطالعاتم بیشتر در زمینه ی فلسفه و حکمت اسلامی است بهره ی وافری از این مطالب ارزنده بردم . امید است دیگر اساتید عزیز نیز در این زمینه ها آثاری را ارائه کنند تا مورد استفاده ی علاقه مندان قرار گیرد .
|
از همه استادان ارجمند که به این مطلب توجه محققانه داشته انند تشکر می نمایم و این نظر های ارزشمند در انتشار مطلب مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
|
سلام جناب استاد وهاب نیای عزیز از این همه دانایی و آگاهی شما و این پست بسیار محظوظ شدم نمی دانید چقدر از خواندن این مصالب آن هم برای شرح بیتی از حضرت بیدل خوشحال شدم چرا که خودم هم علاقه ی زیادی دارم که در شرح بیدل به مبانی قرآنی و عرفانی باید توجه کرد و البته بعضی از اساتید هندی قائل به این نیستند . با بضاعت ناچیزم چند مطلب را هم عرض می کنم 1- کثرت در اسماء حضرت حق سبحانه و تعالی که تجلّی ذات اند وجود دارد اما کثرت در صفات نیست چرا که صفات عین ذات حضرت هستند و مولای ما حضرت علی علیه السلام می فرمایند کمالِ اخلاص نفی ِ صفات مخلوقات از اوست زیرا هر صفتی نشان می دهد که غیر از موصوف است و هرموصوفی گواهی می دهد که غیر از صفت است پس کسی که خدا را با صفت مخلوقات تعریف کند او را به چیزی نزدیک کرده و با نزدیک کردن خدا به چیزی، دو خدا مطرح شده وبا طرح شدن دو خدا، اجزائی برای او تصور نموده و با تصور اجزاء برای خدا، او را نشناخته است و کسی که خدا را نشناسد به سوی او اشاره می کند و هرکس به سوی خدا اشاره کند او را محدود کرده به شمارش آورد و .... ( خطبه ی اول نهج البلاغه ). 2- قال الله تبارک وتعالی فی کتابه " اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ ....... مثال بسیار خوبی برای وحدت و کثرت است ضمن آن که فرموده است الله نور السماوات و الارض و نفرموده الله مُنَوّر السماوات و الارض 3 - حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه می فرمودند : مثال نور و آینه یجک نوع جدایی و استقلالی را می رساند و ایشان به دریا و موج مثال می زدند والله اعلم
|
سلام استاد بسیار مدققانه و محققانه نگاشته اید خسته نباشید بهره مند شدم و حدس می زنم که مدتی مدید صرف این مطالعه شده است . استوار و پایدار باشید انشاء الله .
|